Kaffe på jobbet – hyr en kaffemaskin

Hem / Kaffe på jobbet

Att ha kaffe på jobbet är något som många företag uppskattar. För att göra det enkelt att få tillgång till kaffe har man möjligheten att hyra en kaffemaskin som kan användas för att både servera och förbereda olika typer av kaffe. I den här guiden går vi igenom alla fördelar som finns med att hyra en kaffemaskin och berättar hur du går tillväga för att få kaffe på jobbet – helt stressfritt!

Att hyra kaffemaskin

Att hyra en kaffemaskin har många fördelar. Du slipper kontakta olika leverantörer och kan istället fokusera på att ta hand om dina medarbetare. En kaffemaskin hyrd från en leverantör kommer ofta med ett serviceabonnemang som innebär att de sköter all service och underhåll åt dig. Det gör att du slipper oroa dig för att maskinen ska gå sönder, eftersom den får den service som behövs för att hålla den i gott skick. En kaffemaskin är ett prisvärt sätt att få tillgång till kaffe på jobbet.

Hyra eller köpa en kaffemaskin
– Vad är bäst för dig?

Om du är ute efter att köpa en kaffemaskin för att använda den dagligen, bör du väga in fördelarna med att hyra eller köpa en maskin. Hyra eller köpa är båda möjliga alternativ att välja mellan. Köp kan vara bättre för dig om du har budget och planerar att använda maskinen länge, medan hyra eller leasing kan vara bättre för dig om du vill att maskinerna ska bytas ut ofta.

Om du är en liten organisation med en lägre budget kan det vara bäst att hyra en kaffemaskin. Du får då tillgång till ett stort utbud av kaffesmaker och maskinen är också enklare att underhålla och reparera. Det finns också ett stort utbud av ekonomiska alternativ som gör det lättare för företag att välja rätt maskin. Om du däremot har en större budget och ett större behov kan det vara bättre att köpa en egen maskin. I det fallet bör du se till att köpa en maskin av god kvalitet som håller länge och som är energieffektiv.

Kaffe på jobbet på enkelt sätt

Om du letar efter en kaffemaskin att hyra till ditt team kan du vända dig till SOL. De erbjuder ett stort utbud av kaffemaskiner för alla typer av organisationer och budgetar. Maskiner finns tillgängliga i olika storlekar och kapaciteter och de har också ett stort utbud av olika kaffesmaker. De garanterar också hög kvalitet på maskiner och ett kostnadseffektivt alternativ till köp.

När du hyr en kaffemaskin från SOL får du också tillgång till deras service och underhåll. Du kan också få hjälp med installation och reparation av maskinerna. Alla maskiner är också utrustade med säkerhetsfunktioner som skyddar dig mot eventuella skador.

Förbered för kaffemaskin på kontoret

Innan du börjar installera din kaffemaskin på kontoret, måste du förbereda för leverans. Först måste du se till att det är plats för maskinen och att den har ett uttag nära till hands. Du kan också säkerställa att rören och slangar är korrekt anslutna och att all nödvändig utrustning är tillgänglig.

Rätt inställningar

För att få ut det mesta av din kaffemaskin bör du göra följande inställningar:

  • Justera inställningarna för temperatur, tryck och rätt blandning av kaffe.
  • Justera inställningarna för att anpassa smaken av kaffet.
  • Om du har en automatisk maskin kan du också justera inställningar för automaten för att säkerställa att den fungerar optimalt.
  • Ett serviceföretag kan hjälpa dig att hitta de bästa inställningarna för kaffemaskinen på just ert kontor.

Välj kaffesorter

Med kaffemaskiner går det att få ett stort utbud av kaffesmaker. Utbudet innehåller inte bara de vanliga kaffesmakerna som till exempel espresso och cappuccino, utan också de mer exotiska sorter som chailatte. Beroende på vilket utbud du vill erbjuda dina kolleger finns det olika kombinationer till olika priser. Gör en undersökning för att se vilka kaffe- eller tedrycker som är mest populära hos medarbetarna på din arbetsplats.

Kaffe på jobbet – hälsosamma fördelar

Kaffe på jobbet är något som de flesta företag uppskattar. Det hjälper medarbetare att hålla sig vakna, ger dem en stund att ta en paus och är ett enkelt sätt att skapa en välkomnande miljö på arbetsplatsen.

Att få med kaffe på jobbet har många fördelar. Studier visar att kaffe kan förbättra arbetsprestationen och den kognitiva förmågan hos de som jobbar på förmiddagen. Det hjälper även till att minska trötthet och stödjer en hälsosam livsstil.

En annan studie från Harvard School of Public Health fann att kaffe kan minska risken för att utveckla levercancer, prostatacancer och bröstcancer. Att ha kaffe tillgängligt på jobbet kan därför hjälpa dina medarbetare att vara produktiva och friska.