Växter på kontoret

Hem / Kontorsväxter

Växter på kontoret har blivit ett allt vanligare inslag på arbetsplatser. Fördelarna med att ha växter i kontorsmiljöer är många. Att hyra kontorsväxter är en prisvärd och smidig lösning för att få arbetsplatsen att må bättre. I denna artikel får du veta mer om vad man bör ha i åtanke när man vill hyra kontorsväxter.

Vilka fördelar kommer med att hyra kontorsväxter?

Att hyra kontorsväxter har många fördelar.

  • Bidrar till en vackrare och mer inspirerande arbetsmiljö, vilket kan leda till ökad produktivitet och kreativitet hos de som arbetar där.
  • Växter har också förmågan att rena luften och förbättra inomhusluften, vilket kan minska trötthet och leda till en ökad hälsa.
  • Växtplantering kan också hjälpa till att isolera ljud och skapa en mer stillsam miljö.
  • När det gäller hyrda kontorsväxter innebär det att du slipper oroa dig för växtvård och att du bara behöver betala för de växter du använder.

Vad ska man tänka på när man hyr kontorsväxter?

När det kommer till att hyra kontorsväxter är det viktigt att först och främst ta reda på vilka typer av växter som passar bäst i din kontorsmiljö. Olika typer av växter har olika ljuskrav och även fuktkrav som du bör tänka på. När du har hittat lämpliga växter för kontoret, läs på om dem så att du vet vilken sorts skötsel de behöver. Sök gärna också information om kontorsväxter som är lämpliga för astmatiker och allergiker.

När du har bestämt dig för vilka typer av kontorsväxter du vill hyra är det även viktigt att du följer de instruktioner som du har fått av din hyresvärd. Detta inkluderar att förse växterna med rätt mängd vatten, belysningsnivåer och luftfuktighet.

Hyr växter till ert kontor

Att hyra kontorsväxter är en bekväm och prisvärd lösning för att förbättra kontorsmiljön. Utbudet av kontorsväxter hos SOL är stort och anpassat för att passa alla sorters arbetsplatser.

På SOL finns ett brett sortiment av kontorsväxter i olika storlekar, för olika stora utrymmen och ljusförhållanden, vilket gör det lätt att hitta en växt som passar in i din miljö. Företaget har även experter som kan hjälpa dig att välja rätt växt för ert kontor och ge tips och råd om hur man bäst sköter om dem.

Behövs det någon särskild vård för kontorsväxter?

Kontorsväxter behöver välmående för att kunna trivas och fortsätta producera syre. Det finns ett antal faktorer som måste upprätthållas för att de ska få den rätta miljön för att trivas.

  • Bland annat måste luftfuktigheten, ljuset och temperaturen vara lämpliga.
  • De behöver regelbunden vattning för att få sin näring, men överdosera inte vattningen eftersom det kan leda till röta.
  • Om du planterar nya kontorsväxter är det bra att ta reda på de specifika vårdbehov som växten har, för att se till att den får den mest lämpliga miljön.
  • Generellt sett bör kontorsväxter placeras vid ett svalt, ljust ställe som är långt från AC och värmeapparater.

För att säkerställa att kontorsväxterna håller sig friska behöver de få rätt vård. Med rätt vård kommer kontorsväxterna att kunna förbättra kontorsmiljön och skapa en trivsam inomhusmiljö.

Rätt växter till kontoret

När ni ska välja växter till kontoret vill ni alltid utgå från kontorets potential.

Kontor med stora fönster

För ett kontor med stora fönster passar växter som tolererar direkt solljus väl, såsom Aloe Vera, Sansevieria, Ficus Benjamina, Aglaonema och Palm. Bloggen Blomfantast tipsar om växter som passar i stora fönster.

Kontor med begränsat ljusinsläpp

För ett kontor med begränsat ljusinsläpp rekommenderas ljuskänsliga växter som Dracaena, Phalaenopsis, Spathiphyllum och Syngonium. Hos Plantrédo kan du läsa mer om växter som trivs i skugga.

Kontor med ljusa och mörka zoner

För ett kontor med både ljusa och mörka zoner, såsom bakom en skärm eller bokhylla, passar växter som tolererar båda förhållandena, såsom Monstera Deliciosa, Lobivia, Pilea, Croton, Sanseveria och Fittonia. Metro Mode listar växter som trivs i både ljus och mörker.