Frukostmöten för företagare

Småföretag är den vanligaste formen av företag här i landet. Många kanske till och med är ensamföretagare. Att driva sitt egna företag är ofta spännande och givande men det kan också bli ensamt många gånger. Därför brukar det ofta ordnas med möten för företagare. På så sätt kan ensamma företagare mötas för att umgås och knyta kontakter. Företagare brukar också vara kända för att vara mycket upptagna och därför passar just frukostmöten ypperligt. Då behöver mötet inte ta tid från arbetsdagen på samma sätt som om mötet var förlagt på förmiddag eller eftermiddag.

Frukostklubben i Västerås

Ett exempel på ett lyckat frukostmöte är den så kallade Frukostklubben i Västerås. En gång i månaden hålls möten som börjar redan klockan halv åtta på morgonen. Den tidiga timmen är ingenting som avskräcker, varje frukostmöte är alltid fullbokat och gästerna börjar att strömma till redan en halvtimme innan det börjar. Då hinner de hälsa och byta några ord med sina företagskollegor innan det ordinarie programmet drar igång. Varje möte har en programledare och upplägget liknar lite det som mans er i Tv-kanalernas morgon-soffor. Programledaren bjuder in olika gäster som berättar om sitt företagande på olika sätt. Det brukar ofta vara företagare som är nystartade, har kommit på en nytänkande uppfinning, nystart eller vunnit priser. Ja, någonting med ett litet nyhetsvärde. Självklart är det lokala företagare från Västerås med omnejd som dyker upp som gäster. Under programmet brukar det lottas ut en del priser också från företag som sponsrar mötet. Frukostklubben har faktiskt blivit så populär att den har fått byta upp sig till en större lokal för att kunna få plats med alla som vill komma.

Winnets frukostmöten

Winnet är en rikstäckande organisation för kvinnliga företagare. Runt om i landet har de flera lokala klubbar som ofta ordnar frukostmöten för sina medlemmar. Det är ett utmärkt tillfälle att knyta nya kontakter för medlemmarna som verkar i olika branscher men som har det gemensamt att de är kvinnliga företagare. Det brukar alltid bli en glad och uppslupen stämning och nyfikna nya medlemmar välkomnas in i gemenskapen av de som varit med ett tag.

Frukostmöte i Hedemora

På en del platser är det kommunen som ser till att ordna möten för företagare. Som i Hedemora till exempel som regelbundet ordnar möten för kommunens företagare. Ofta med fokus på att skapa jobb och integration åt nyanlända. Hedemora är en mindre kommun i södra Dalarna. De har tidigare varit starkt beroende av industrin och när den succesivt har lagts ner så har det uppstått hög arbetslöshet. Därför är det så viktigt att kommunen ser till att skapa ett företagarvänligt klimat i kommunen. Nya företag betyder nya jobb och i en liten kommun i glesbygd är det extra viktigt att jobba på för att få fler företag att starta upp. Det är hos småföretagen som 4 av 5 jobb finns i vårt land så de små företagen är minst lika viktiga. En mindre verkstadsindustri kan betyda många nya arbetstillfällen och för en mindre ort kan ett tiotal nyanställningar verkligen göra skillnad. Dessa orter har också ofta ett överskott på bostäder inom allmännyttan och tar därför emot en stor andel nyanlända. Då är det extra viktigt att få till en god kommunikation med ortens arbetsgivare så att det skapas bra tillfällen för praktik och arbete för de nyanlända.