Företagsevent som utvecklar ditt företag

Att vara företagare är många gånger en härlig utmaning. Att få följa sin dröm och jobba med det man brinner för. Dock kan det ofta bli en ganska ensam tillvaro. Många företag har inte anställda utan jobbar helt ensamma. Då kan det vara givande att besöka ett företagsevent. Där finns möjlighet att träffa andra företagare, lyssna på inspirerande föreläsningar och skapa viktiga kontakter. Förutom andra företag finns det också ofta representanter från olika myndigheter, kommuner och landsting på företagseventen vilket ger dig ett utmärkt tillfälle att ställa frågor om olika regler och villkor för företagare. Här är förslag på några företagsevents som går av stapeln under ett år.

Eget företag

Det här är ett av landets största events när det gäller företagande och att starta eget. Eventet hålls i Malmö och Göteborg under våren för att sen turnera vidare till Stockholm för ett större event under hösten. På Eget Företag finns det mesta du kan behöva för att få inspiration till att starta eget eller för att utveckla din redan existerande verksamhet. Du kan dels gå dit som besökare men det finns också möjlighet att ställa ut på mässan. Då får du en chans att visa upp din verksamhet för andra företagare, knyta kontakter och förhoppningsvis skaffa dig några nya kunder. Har du en juridisk fråga du vill ha svar på kan du i förväg boka tid med eventets egen jurist. Eventet hålls i en dag vardera i Malmö och Göteborg. I Stockholm är det igång i hela tre dagar.

Misstagens mästare

Det här eventet turnerar runt i Sverige varje år och arrangeras av Företagarna som är Sveriges största organisation för småföretagare. Varje år bjuds deltagarna på intressanta föredrag av kända entreprenörer som generöst delar med sig av sina erfarenheter och misstag som företagare. Före och efter blir det mingel med lite tilltugg och social samvaro. Att delta ger dig ett utmärkt tillfälle att träffa andra företagare i din region. Att nätverka är alltid viktigt, speciellt för mindre företag som alltid behöver knyta nya kontakter för att byta erfarenheter. På den senaste turnén kunde man lyssna på Frida Boisen, ansvarig utgivare för Bonnier Magazines & Brands och Pär Johansson, mannen bakom succén med Glada Huddik-teatern. De delar frikostigt med sig av sina misstag de har gjort innan de har nått framgång.

Starta Företag-dagen

För dig som står i startgroparna eller planerar att starta ett eget företag kan det vara en god idé att besöka Starta Företag-dagen som arrangeras av verksamt.se under våren. Eventet arrangeras en gång vardera i Malmö och Göteborg. I Stockholm har du möjlighet att besöka eventet vid två olika datum. Verksamt.se är en samlingssajt på nätet där sju olika myndigheter finns representerade. De myndigheterna får du också möjlighet att träffa under eventet och kan ställa frågor om du har något du undrar över. På eventet finns representanter från Arbetsförmedlingen, Bolagsverket, Patent- och registreringsverket, Försäkringskassan, Skatteverket, Tullverket och Tillväxtverket. Du har även möjlighet att träffa lokala rådgivare från till exempel kommunen. Under dagen kommer du att få svar på många frågor som man kan ha innan man startar sitt företag. Till exempel hur det fungerar med F-skatt, moms och bokföring, socialförsäkring för företagare och olika företagsformer.